Hun døde som en helt: Nu vil tyskerne tildele Tuğçe Albayrak landets højeste æresbevis

For en uge siden døde den 23-årige Tuğçe Albayrak, da forældrene slukkede for hendes respirator. Dagen var hendes 23 års fødselsdag.

Hendes liv stod ikke til at redde, da hun var blevet erklæret hjernedød som følger af det overfald, hun blev udsat for, da hun ville hjælpe to teenagepiger, der blev chikaneret af en gruppe mænd i den tyske by Offenbach.

Efter pigens alt for tidlige død er der blevet startet en underskriftindsamling i Tyskland, hvor underskriverne opfordrer landets præsident, Joachim Gauck, til posthumt at tildele Tuğçe Albayrak landets højeste æresbevis, Forbundsfortjenestekorset. Indtil videre har over 110.000 tyskere skrevet under, ifølge The Guardian.

I et brev til familien udtrykte Joachim Gauck forleden sin vrede over det meningsløse dødsfald samtidig med, at han forsikrede, at han vil kigge på mulighederne for, at hun kan få tildelt Forbundsfortjenestekorset.

-  Tuğçe har på forbilledlig vis udvist mod og moral i en situation, hvor andre mennesker ser væk. Hun har fortjent stor respekt og anerkendelse, skriver Joachim Gauck blandt andet i brevet til Tuğçe Albayraks forældre.

Sagen om Tuğçe Albayrak minder om en lignende sag fra 2009, hvor forretningsmanden Dominik Brunner stoppede et overfald på nogle børn på en togstation i München. Han blev senere posthumt tildelt den samme pris for sit mod. 

 

Dagens Gossip