Hun har langet ud efter Claes Antonsen: Nu er hun selv havnet i fedtefadet

Kamille Isaksen

3 uger siden

|

21/06/2024
Nyheder
Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Det viser sig, at Claes Antonsen måske ikke var alene om at sætte tonen.

Dagens topnyheder

Der er nok ingen tvivl om, at DR's sexisme-dokumentar "Sexisme i musikbranchen" har sat gang i den helt store debat.

Selvom de ikke blev nævnt med navn i dokumentaren, afslørede dokumentaren to helt store danske navne indenfor musikbranchen. Nemlig Martin Brygmann og Claes Antonsen.

Nu har nye afsløringer dog set dagens lys, og det tyder lidt på, at Claes Antonsen ikke var helt alene om at sætte tonen.

I DR's dokumentar 'Sexisme i musikbranchen' blev der kastet lys over påståede episoder under optagelserne af 'Toppen af Poppen', hvor sangerinden Katinka Bjerregaard anklagede trommeslager Claes Antonsen for at skabe en vulgær atmosfære. Men nye oplysninger sætter anklagerne i et andet lys.

Katinka Bjerregaard anklagede Claes Antonsen for at have fortalt en vulgær historie om en kvinde og en medisterpølse, hvilket ifølge hende bidrog til en ubehagelig stemning i øvelokalet. 

Ikke alene om at sætte tonen

Dog afslører journalist og vært Henrik Qvortrup i denne uges afsnit af B.T.s mediepodcast Q&CO, at Katinka Bjerregaard selv indledte med en explicit fortælling om sit eget sexliv forud for Claes Antonsens anekdote. 

Flere kilder, der var til stede i øvelokalet, bekræfter, at Katinka fortalte en historie om, hvordan hun havde haft så meget morgensex, at hun ikke kunne sidde ned.

Katinka svarer tilbage

I en sms til B.T. forklarer Katinka sin opførsel ved at henvise til magtrelationerne i øvelokalet, hvor hun som den yngste og eneste kvinde blandt ældre mænd følte sig tvunget til at tilpasse sig den tone, der blev sat. Hun afviser dog, at hun på nogen måde seksualiserede bandmedlemmerne. 

Produktionsselskabet Impact TV, som står bag dokumentaren, er blevet kritiseret for ikke at inkludere Katinkas indledende anekdote i dokumentaren.