Hund eller kat? Dine kæledyr afslører din personlighed

Spørgsmålet om man bedst kan lide hunde eller katte er bestemt ikke nyt, men et nyt forskningsprojekt fra University of California viser, at svaret på spørgsmålet afslører en hel del om ens personlighed, skriver Huffingtonpost

I undersøgelsen blev 1000 hunde- og katteejere stillet en række spørgsmål om dem selv, og om deres forhold til sine kæledyr. 

Spørgsmålene gik blandt andet på, hvordan den enkelte ville karakterisere sin egen personlighed, og hvilket følelsesmæssigt forhold vedkommende havde til sit kæledyr. 

Undersøgelsen viste, at der var klare forskelle på hunde- og katteejere. 

Hundeejere var kendetegnet ved at være:

Udadvendte

Selvsikre

Meget lidt risikovillige

Kattejere havde derimod følgene træk:

Kreative

Eventyrlystne

Ængstelige og bekymrede

Studiet viste også, at de personer der havde de stærkeste følelsmæssige bånd til deres firbenede venner, var dem der var mest neurotiske og urolige. 

Ifølge forskerne kommer det være gode nyheder for katte og hunde, fordi de følelsesmæssigt forbundne ejere udviser meget omsorg og opmærksomhed overfor dyrene, men det kræver mere forskning på området at slå helt fast. 

- Vi vil lave flere undersøgelserfor at finde ud af, om neurotiske karaktertræk og en stor følelesmæssig forbindelse til kæledyr faktisk fører til bedre omsorg og forståelse for dyrenes behov, siger psykolog Gretchen Reevy ifølge Huffingtonpost

 

Dagens Gossip