Hundepsykolog: Dødsdømt labrador er velfungerende og normal

Michael Lauritsen

|

25/03/2013

Dagens topnyheder

Den ni år gamle labrador (ikke hunden på billedet red.), der venter på sin dødssprøjte på et internat i Hillerød, er helt normal og fredelig.

Det skriver Netnatur.dk

Ejeren, som fortsat ønsker at være anonym, fik den skæbnesvangre dag hunden passet hos sin svigerinde et sted på Sjælland. Her gik det galt under en gåtur. Men selv om hunden bed en forbipasserende hund, så den måtte sys, betegner en ekspert episoden som 'sort uheld'.

Hundepsykolog Mads Chr. Jørgensen fortæller, at det var ham, der den 27. februar hentede hunden på ejers adresse. Siden har hunden boet på internat.

- I denne periode har vi haft mulighed for at observere hunden under de daglige lufteture, samt i alle andre "normale" forhold. Herunder fodring, soignering, kommandoer etc., siger Mads Chr. Jørensen.

Ekstremt ikke-aggressiv

Det er urimeligt, at hunden skal aflives, mener Mads Chr. Jørensen.

- Hunden fremstår som en helt normal hund med en helt normal race-profil. Som "formel-1" labrador ligger han lidt højere i stress-niveau end den gammeldags labrador, men ikke noget, der ikke kan styres. Hunden fremstår som en 'glad' hund, forklarer han til Netnatur.dk.

LÆS OGSÅ: Billeder og video: Louise tog afsked med Fido

- Jeg har arbejdet med hundeadfærd i 33 år. Jeg tror, jeg kan sige, at jeg er èn af dem herhjemme, som har behandlet allerflest hunde med adfærdsproblemer. Såfremt jeg var blevet præsenteret for hunden uden at kende dens baggrund, ville jeg, uden tøven, betegne ham som ektremt ikke-aggressiv. Jeg ville ikke tøve med at tage ham ind på internatet med henblik på videreformidling til nyt hjem, fortsætter han.

Og selv om hunden tilsyneladende umotiveret angreb en mindre hund under en gåtur, så er der unormalt idet, mener Mads Chr. Jørensen.

- Den stedfundne episode ville ikke rokke ved min indstilling. Episoden har været præget af sort uheld. Dels er hunden lige ankommet til pasning hos svigerinden, hvilket vil tendere at øge stressniveauet, dels går han tur med en person som normalt ikke lufter ham, forklarer han over for Netnatur.dk.

Hundeloven er urimelig

Og det er på tide, at hundeloven kommer til revidering. Den pågældende sag viser, at loven uretfærdig, mener Mads Chr. Jørensen.

- At aflive hunden vil udstille for alverden, hvor urimelig udformningen af hundeloven er, siger han.

Følg med når Dagens.dk skriver om Hundeloven - tilføj os som ven på Facebook

- Intentionerne i hundeloven har aldrig været at 'dødsdømme' hunde på baggrund af uheldige omstændigheder, som ingen har kunnet forudse. Intentionen har været at få fjernet notorisk aggressive hunde fra det offentlige rum, fortsætter han.

Den gamle labradors ejer har skrevet et brev til fødevareminister Mette Gjerskov. Et brev, hun endnu ikke har reageret på. Hunden bliver sandsynligvis aflivet i den allernærmeste fremtid.