Hundredvis af jihadister holder stand i dele af Tikrit

Soldater fra den irakiske hær har med støtte fra shiamuslimske militser taget kontrol over den centrale del af byen Tikrit og sendt Islamisk Stat på flugt.

Det siger Iraks premierminister, Haidar al-Abadi sent tirsdag. Han understreger dog, at kampene om byen, hvor den tidligere diktator Saddam Hussein blev født, fortsætter.

- Vores sikkerhedsstyrker har nået det centrale Tikrit, og de har befriet de sydlige og vestlige dele og nærmer sig nu kontrol over hele byen, lyder det fra Abadi i en skriftlig udtalelse.

I månedsvis har Iraks regeringshær kæmpet for at indtage Tikrit, som militante jihadister fra blandt andet Islamisk Stat har kontrolleret siden juni sidste år. Luftangreb fra amerikanske kampfly har hjulpet hæren det sidste stykke af vejen.

Ifølge Reuters er de amerikanskledede bombardementer ved Tikrit den største samarbejdsmission mellem den internationale koalition, Iraks hær og Iran-støttede militser, og det anses som et nyt kapitel i kampen mod Islamisk Stat.

Men kapitlet om Tikrits fremtidige skæbne er endnu ikke skrevet færdig, for hundredvis af islamistiske krigere befinder sig fortsat i byen og har kontrol over tre kvarterer i Tikrit, der er hovedby i Salahuddin-provinsen.

USA's forsvarsministerium, Pentagon, siger, at det kan bekræfte den irakiske hærs fremskridt i kampen om Tikrit.

Guvernørboligen og det største hospital er blandt de bygninger, som sikkerhedsstyrkerne har generobret fra Islamisk Stat.

Ifølge en Reuters-journalist, der befinder sig i byen, er store dele af byen ødelagt af de månedlange kampe. Og det frygtes, at kampene kan trække ud i meget lang tid, fordi jihadisterne har adskillige snigskytter og har placeret bomber mange steder i byen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip