Husejere får brev om at forbedre forholdene for skraldemændene

Skrevet af Elo Christoffersen

11 år siden

|

12/06/2013

Dagens topnyheder

Skraldemændene har i samarbejde med Varde Forsyning A/S undersøgt, hvordan adgangsforholdene generelt er i Varde Kommune. Nu sættes processen i gang, hvor enkelte kunder vil blive bedt om at forbedre deres forhold – med mulighed for rådgivning.

- Vi stiller rådgivning til rådighed for kunden, og jeg vil gerne besøge de, der har brug for at få vist, hvad de har af muligheder. I nogle tilfælde er det så enkelt, at affaldsbeholderen blot kan flyttes til en anden standplads på grunden, fortæller Majbritt S. Pedersen, der er Affald og Varmetekniker ved Varde Forsyning A/S.

30 kg på to hjul

En skraldemand tømmer op til 400 affaldsbeholdere på en dag, og de kan være meget tunge. Det vil derfor være til stor hjælp for ham, hvis der er gode adgangsforhold.

- En 240 liters affaldsbeholder kan veje op til 30 kg, og en sådan vægt er svær at trække med, især hvis det er igennem grus eller græs, fortæller Hans Peter Poulsen, der er arbejdsmiljørepræsentant ved RenoNorden A/S.

- Det er en stor hjælp, når kunderne har lavet gode forhold til affaldsbeholderen, da vi dermed kan gøre vores arbejde bedre og mere sikkert.

Kunderne får brev

De kunder, der skal forbedre adgangsforholdene på deres adresse, vil modtage et brev, hvori de bliver informeret om, hvad der skal forbedres, og hvilke løsningsmuligheder der er.