Husk at nyde solen i dag - Søndag bliver det rigtigt efterår

Indtil videre har vi haft et taknemmeligt efterår med varme grader og lette trøjer.

Men meget tyder på, at vi så småt kan finde den uldne sweater frem fra bunden af klædeskabet - allerede fra i morgen går vi nemlig et gedigent efterårsvejr i møde, med alt hvad der hører til.

LÆS OGSÅ: Nu rammer efteråret: Kæmpe-edderkopper invaderer danske hjem

- Lørdagen bliver rigtig god. Den kommer til at minde meget om fredagens vejr. Vi lægger måske ud med lidt grumset vejr i form af tåge og dis, men så kigger solen frem, og vi kommer op på den gode side af de 20 plusgrader, siger DMI’s vagtchef, Thyge Rasmussen, til Dagens.dk

Han vil dog ikke udelukke regnbyger i løbet af lørdagen. Men i så fald bliver de små og meget lokale, siger DMI-vagtchefen.

- Men på søndag begynder overgangen til et mere normalt septembervejr. Der kommer en koldfront fra nordvest, som kaster regn over Sælland og Lolland-Falster, siger Thyge Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Derfor tager DMI så meget fejl

Jylland vil formentlig gå fri af søndagsregnen, men til gengæld kommer den generelle temperatur til at ligge mindst 4-5 grader lavere end det, vi har været vant til de seneste par uger. Og især ved kysterne begynder det at blæse op i løbet af dagen.

- I den kommende uge fortsætter vi med efterårsvejret. Temperaturerne vil ligge på de 10-15 grader det meste af ugen, og det bliver en del mere ustadigt, forudser Thyge Rasmussen.

 

Dagens Gossip