Husk at tjekke hotelværelset for væggelus

Aller Media

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Sommerferien står for døren, og mange af os rejser sydpå for at slappe af. Men hvis man ikke passer på, kan man være uheldig og få nogle meget uvelkomne gæster med hjem. Nemlig væggelusene - og de er svære at komme af med igen.

Væggelusene er på fremmarch om sommeren. De elsker varme, lige så meget som vi gør, og jo varmere det er, jo længere lever de. Væggelusene er snu, for de har så at sige specialiseret sig i turister. Man finder dem gerne sydpå, hvor det er varmt. Den klassiske måde at få de små rødbrune tæger med hjem er i kufferter og tasker fra vores hotelværelse. Oftest fordi kufferterne har været placeret under sengen.  Væggelusene gemmer sig gerne i sprækker og revner, hvorfra de kravler ned i vores bagage og indlogerer sig. Så vær opmærksom på, hvor kufferter og tasker opbevares og hold dem så vidt muligt lukket, skriver Prevention.com.

Angriber især kvinder og børn

Når du ankommer til dit hotel, skal du gå dit værelse igennem. Tjek madrasser, puder, dyner, lagner, sofaer, stole og stikkontakter. Støder du på små rødbrune billelignende insekter på størrelse med en æblekerne, så skal du straks lade hotellet det vide. Du vil også kunne genkende deres ekskrementer som små sorte prikker. Fælles for væggelus er, at de gerne camperer tæt på, hvor du sover, så de om natten kan liste op i sengen og bide dig. De lever af vores blod, og de angriber især kvinder og børn. Deres bid er temmelig smertefulde, og ses gerne som tre bid tæt på hinanden.

Sådan kan I holde ferie uden skænderier

Har du mistanke om, at du har sovet et sted, hvor der har været væggelus, så bør du vaske alt dit tøj og andre genstande, der kan tåle det ved hjemkomsten. Du kan også vælge at fryse tingene et par døgn. Kufferter og tasker kan du sprøjte med et insektmiddel mod krybende og kravlende insekter.

Disse fire ting bør du IKKE købe brugt

Har man først fået de ubehagelige ’gæster’ ind i sit hjem, er det allerbedste, man kan gøre, at lade en erfaren skadedyrsbekæmper tage sig af væggelusene. Vælger man selv at tage sig af dem, skal man gå grundigt til værks, for er man ikke grundig nok, risikerer man udelukkende at jage væggelusene ind i et andet rum, eller hvis du bor i lejlighed - ind til naboerne.