Husspektakel ender tragisk: Texaner dræber fire børn og to voksne

En bevæbnet mand dræbte onsdag aften lokal tid fire af sine børn og to voksne, der var sammen med børnene, efter uroligheder i et hjem i den amerikanske delstat Texas.

Det er to sønner på henholdsvis fire og ni år og to døtre på syv og ni år, der blev dræbt af deres far. Den mistænkte er biologisk far til nogle af børnene, mens andre er adopterede.

Derudover er mandens 15-årige datter også i livsfare, efter at hun blev skudt i hovedet under episoden i byen Spring, der ligger uden for Houston. Hun blev fragtet med helikopter til et hospital, hvor hun kæmper for sit liv.

Datteren var dog i stand til at fortælle politiet, hvor den mistænkte var flygtet hen. Efter en biljagt på mindst 20 minutter fik politiet standset og omringet manden.

- Vi fangede ham på en blind vej, fortæller en leder fra det lokale politi.

Omkring 50 politifolk med skarpladte våben havde samlet sig om den mistænktes bil, og specialstyrker var sendt ud til stedet.

Skyderiet er det seneste i en række lignende sager.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har tidligere advaret om, at våbenkontrollen bør skærpes for at undgå eksempelvis skoleskyderier.

På den anden side står den amerikanske våbenlobby, der mener, at retten til at bære våben er med til at skabe tryghed og beskyttelse.

I maj dræbte en studerende seks personer og begik derefter selvmord i Californien, mens en anden mand i juni dræbte en person og sårede to andre på et campus i Seattle.

Senere i juni skød og dræbte et kærestepar to politifolk og en civil i Las Vegas, mens en teenager dræbte en 14-årig på en skole i Oregon.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip