Hvad alle der er blevet mobbet bliver nødt til at fortælle sig selv

Alle der har prøvet at blive mobbet ved, hvor ondt det gør, konstant at få udstillet sine fejl og mangler. Lige meget hvad man gør, bliver mobberne ved med at fortælle, hvor grim og uduelig man er, indtil man selv tror på det.

Men ifølge den kendte tv-psykolog Dr. Phil, gør man ofte hele situationen værre, når man giver mobberne ret inde i sit hoved.

- Det store problem ved at blive mobbet er, at mobberne siger noget til dig 30 gange, men du gentager det for dig selv 10.000 gange, siger han og uddyber:

- Det er ikke, hvad de siger; det er hvad du siger til dig selv om, hvad de siger. Det er denne indre dialog, du har, og du bliver nødt til at generobre magten, siger han.

Læs også: Hver tredje folkeskole bryder lov om mobning

I sit tv-show har han besøg af Hanna, Hannah og Lily på 15 og 17, der er blevet mobbet hele deres liv.

Og her giver han sit kloge svar, der siden er blevet spredt på nettet. Rådet kan ikke nødvendigvis få mobningen til at stoppe med det samme, men med denne sandhed i baghovedet bliver det helt sikkert nemmere at komme igennem.

I tv-programmet råder han de tre unge piger til at forsøge at tænke anderledes.

Læs også: Venstre: Mobber dit barn, tager vi børnechecken fra dig

- ‘Vent et øjeblik, jeg bliver nødt til at være min egen bedste ven her. Jeg har magten til at vælge, hvordan jeg skal have det med det her. Jeg vil ikke være flov. Jeg vil ikke være traumatiseret resten af mit liv’, råder han pigerne til at tænke og konkluderer:

- Tiden læger ingen sår. Det er, hvad du gør med den tid, der betyder noget.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip