Hvad så, Bjarne? Tinkov afslører sit nye cykelhold mandag

Finansmanden Oleg Tinkov er langt fra færdig med cykelsport, selv om hans sponsorat af Bjarne Riis' cykelhold udløber til nytår.

Ifølge cykelsitet Velonews vil Tinkov mandag på en pressekonference i London fortælle navnet på det professionelle cykelhold, som han har købt.

- Jeg har altid drømt om at være med på sportens højeste niveau. Nu har jeg muligheden, siger Tinkov ifølge Velonews.

Nyheden er interessant med danske øjne, fordi Tinkov har været nævnt som en mulig køber af Riis Cycling, der driver Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Tinkovs italienske rådgiver har fortalt, at man har forhandlet med flere hold, og Team Saxo Bank-Tinkoff Bank har bekræftet, at man har talt med russeren.

Lørdag tweetede Tinkov et billede fra holdets træningslejr på Gran Canaria. Her deltog to russiske ryttere, Nikolay Trusov og Ivan Rovny, der tidligere har kørt for holdet Tinkoff Credit Systems, som Oleg Tinkov drev for nogle år siden.

Oleg Tinkov var meget kritisk over for Alberto Contadors præstationer under dette års Tour de France og mente blandt andet, at spanieren var overbetalt.

Derfor har det indtil videre virket usandsynligt, at de to skulle fortsætte samarbejdet, men cykelverdenen bliver formentlig klogere på mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip