Hver anden butik har rod i skatte- og afgiftsbetalingerne

Da Skat sidste år kom på uanmeldt besøg, måtte næsten hver anden butik diske op med ubetalte skatter og afgifter.

40,8 millioner kroner inddrev afgiftspatruljen i alt. Det viser en opgørelse fra Skat, som Søndagsavisen har fået indsigt i.

- Der er i nogle tilfælde tale om fejl og misforståelser, hvor vi vejleder og laver opfølgende besøg. Men der er også grelle eksempler på bevidst snyd, hvor vi må inddrage politiet, siger Preben Buchholtz Hansen, underdirektør i Skat, til Søndagsavisen.

Skat besøgte i alt 1671 butikker i 2013. 764 butiksejere blev pålagt at betale skatter og afgifter, og i gennemsnit måtte de butikker, som havde problemer med afgifter, betale 55.000 kroner.

Omfanget er alarmerende, mener Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen.

- Skats kontroltryk skal øges, og så må vi overveje, om tolerancetærsklen for, hvornår man får frataget retten til at drive forretning, skal sænkes, siger han.

Sukker- og chokoladeafgiften skabte særlig problemer. Samlet måtte der betales manglende skatter og afgifter på chokolade og sukker for 24,3 millioner kroner.

Bland selv sliks-butikkerne kan vente besøg fra Skat i 2014.

I december sidste år lavede Skat nemlig en undersøgelse blandt 138 københavnske forhandlere, og konklusionen blev, at kun meget få butikker kræver priser, som er høje nok til at få forretningen til at køre rundt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip