Hver anden dansker vælger ferie i Danmark

Når danskerne går på sommerferie, vil omkring halvdelen tilbringe den i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, som Wilkes danmarkspanel har foretaget for hotelkæden Scandic.

Mange danskere nøjes ikke alene med at blive inden for landets grænser. De bliver også i nærheden af deres hjemmeadresse. 52 procent af de, der vælger at holde ferie i Danmark, har svaret, at de godt kan lide den korte rejseafstand.

Det understreges af, at jyderne generelt holder sig til Jylland, og sjællænderne bliver på Sjælland eller rejser til Bornholm. For eksempel vil 58 procent af de adspurgte nordjyder blive i Nordjylland i deres ferie.

Casper Puggaard, salgs- og marketingsdirektør i Scandic Hotels, mener, at mange danskere har gjort op med sig selv, hvor meget af deres ferie, der skal bruges på transport.

- Jeg tror, at de fleste har prøvet at sidde i kø på en varm, tysk motorvej, når turen er gået sydpå i bil, hvilket kan være mere end almindeligt udfordrende for især familier med børn, siger han.

De ældre danskere i aldersgruppen 56-75 år er særligt vilde med den danske natur, mens de unge på 18-35 år argumenterer for at blive i landet, fordi det er billigere.

På tværs af alle aldre er 23 procent enig i, at de godt kan lide at blive i Danmark, fordi der ikke er nogen sprogbarrierer.

Rejselysten til udlandet er størst blandt de 18-35-årige, men mange unge tiltrækkes også af sommerens mange tilbud herhjemme. Særligt kan Danmarks mange festivaler spille en rolle, lyder vurderingen fra projektchef i VisitDenmark, Maria Barslund.

- Danmark har et stort udvalg af festivaler for enhver smag, og det er helt sikkert noget, der tiltrækker danske gæster, der hellere lægger deres penge der i stedet for til en udlandsrejse. Flere festivaler har mange år på bagen, og de har opbygget et godt fundament, som mange finder værd at besøge, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip