Hver femte privatansatte frygter at miste jobbet

Nyheder om økonomisk opsving, bedre boligmarked og stigende optimisme har tilsyneladende ikke bidt sig fast blandt privatansatte og selvstændige organiseret i den tværfaglige a-kasse, Ase.

Hver femte privatansatte dansker er bange for at miste jobbet, viser en ny måling, Analyse Danmark har lavet for den tværfaglige a-kasse Ase.

Dermed er der sket en stigning i antallet, der frygter at miste deres job siden sidste måling. Troen på et blivende opsving har ikke rodfæstet sig hos lønmodtagerne, lyder det fra Ase.

- Jeg er overrasket over, at man ikke over de sidste 18 måneder har kunnet observere et fald i frygten for at miste sit arbejde.

- Man kunne have forventet, at folk ville føle sig mere trygge i jobbet i takt med meldingerne om, at det går bedre i den private sektor, siger Ases direktør, Karsten Mølgaard Jensen.

Målingen viser, at andelen af privatansatte danskere, der er bange for at miste jobbet toppede for tre og et halvt år siden. Dengang var hver fjerde bange for at blive sat fra bestillingen.

Siden er tallet faldet en smule for så at stige en kende igen i den seneste måling. Dermed ser danskernes tro på opsvinget ikke for alvor ud til at have rodfæstet sig.

- Måske er forklaringen, at efter fem års krisesnak tør danskerne endnu ikke tro på, at opsvinget kommer.

- Det spiller nok også ind, at mediernes og politikernes fokus på virksomhedslukninger, social dumping og udflagning af arbejdspladser fylder mere i lønmodtagernes bevidsthed end det faktisk registrerede fald i ledigheden, det voksende antal nyansættelser og at økonomien endelig går bedre, forklarer Karsten Mølgaard Jensen.

Analyse Danmark har spurgt mellem 1800 og 2200 danskere i alderen 18-75 år for Ase via elektroniske spørgeskemaer. Ase er landets femtestørste a-kasse med omkring 150.000 medlemmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip