Hver fjerde kvinde er blevet chikaneret på jobbet det seneste år

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Det er i langt højere grad kvinder end mænd, der oplever chikane på arbejdspladsen.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Berlingske.

Ifølge undersøgelsen har knap hver fjerde kvinde i løbet af det seneste år oplevet at blive udsat for sexchikane, trusler om vold, vold eller mobning på arbejdspladsen. For mænd ligger tallet på 16 procent.

- Vi betragter os selv som meget seksuelt frigjorte, men når jeg har gennemgået sagerne om sexchikane, er det ofte et argument, at "sådan er tonen her på arbejdspladsen".

- Sager er faldet på grund af det modargument, siger Anette Borchorst, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, til Berlingske.

Hun mener, at sexchikane stadig er så tabubelagt, at mange ofre oplever en følelse af, at det er for svært at gøre en sag ud af det eller sige det videre til den nærmeste chef.

At tallene er så høje, vidner om, at samfundet ikke tager problemerne højtideligt nok, mener Nina Groes, direktør ved Kvinfo.

- Vi ser det samme problem i forhold til både vold og voldtægter, hvor kvinder også angiver få sager, fordi der er skyld og skam forbundet med det. Vi har også set det i forhold til gymnasiepigerne og spredningen af videoer med seksuelt indhold.

Anette Borchorst synes egentlig, at der er meget opmærksomhed på området. Men der sker alligevel alt for lidt, mener hun.

- Der er fokus på området. Men det virker ikke rigtig til, at der sker så meget. Vi kan godt gøre meget mere, siger hun til Ritzau.

- I øjeblikket er der en tendens i vores samfund, hvor man skal på arbejdsmarkedet uanset hvad, og så er det et problem, hvis man ikke tager det her alvorligt, tilføjer hun.

/ritzau/