Hvidovre Hospital indfører halalkød

Når patienterne på et af landets største sygehuse - Hvidovre Hospital, sætter tænderne i et stykke oksekød, så er det velsignet med ordene: ’I Guds navn. Allah er den største’.

Hospital har nemlig af religiøse hensyn valgt, at når der serveres oksekød til de over 40.000 patienter, der hvert år er indlagt, så skal det være halalslagtet. Det skriver Ekstra Bladet mandag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Tiltaget møder hård kritik fra integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, der er lektor på Syddansk Universitet.

– Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig mener Mehmet Ümit Necef, at det er et misforstået hensyn, at hospitalet favoriserer én minoritetsgruppe.

– Jeg kan godt forstå det logiske: Hospitalet vil opnå, at de tilfredsstiller muslimer. Men problemet er, at det vil irritere dem, der er imod halal-slagtning for eksempel ateister eller kristne, siger han.

Helt samme opfattelse har man dog ikke på hospitalet. Vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen kan ikke se noget problem. Han understreger over for avisen, at hospitalet ikke har modtaget klager over halalkødet.

– Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød, siger han.

Torben Mogensen afviser at hospitalet er med til at trække islamisk tro ned over hovedet på de ikke-muslimske patienter.

 

Dagens Gossip