‘I boller med hinanden': Kommunen sendte frækt brev til Christian og Sigrid

Kontanthjælpsmodtager Sigrid Larsen og Hjørring Kommune kæmper for tiden om, hvorvidt Sigrid har ret til kontantydelsen eller ej.

Kilden til striden er en tolkning af den såkaldte gensidige forsørgerpligt. 

I et skænderi om de gældende regler, sagde Sigrid i telefonsamtalen med kommunen oprevet noget om, at hun og kæresten Christian bare “boller”.

Pointen var, at hun finder det nedværdigende, at kæresten skal forsørge hende, fordi de ikke selv ser sig som en slags "ægtepar".

Læs også: Familie fik erstatning for indbrud: Nu bliver de trukket i kontanthjælp

Skrev om sexlivet i sagen
At hun boller med kæresten skrev den kommunale medarbejder ind i sagsakterne, som nu ligger til grund for en afgørelse, der fratager Sigrid hendes kontanthjælp. 

Dermed skal Sigrids kæreste, Christian, forsørge hende.

Lovgivningne tolkes ud fra, om par lever sammen i forhold, der minder om et ægteskab. Sagsbehandlere bliver dermed dyneløftere, har kritikken af loven flere gange lyt.

Der er ikke nødvendigvis gensidig forsørgelsespligt, fordi et par bor sammen, men vurderer kommunen, at et forhold er forpligtende på en måde, der ligner ægteskabelige forhold, gælder forsørgerpligten.

Sigrid havde tidligere skrevet under på en erklæring om samliv, fordi hun troede, at hun ellers ville miste sin kontanthjælp. Hun trak dog senere erklæringen tilbage, fordi hun følte sig vildledt af kommunen.

Læs også: Hjemløse Henning: Jeg sagde fuck hele lortet, rev postkassen ned og skred

Parret måtte flytte fra hinanden
Parret har ingen fælles børn eller fælles økonomi, men havde på daværende tidspunkt boet sammen i fem år. Nu er parret dog flyttet fra hinanden på grund af afgørelsen.

Kontorchef i Hjørring Kommune, Mona Sproegel, siger, at sexlivet tæller med som en del af begrundelsen for at fratage Sigrid kontanhjælp, fordi kommunen er inspireret af et indlæg fra Kommunernes Landsforening (KL).

- På et KL-seminar om kontanthjælpsreformen sagde foredragsholderen meget udtrykkeligt, at der skal være tale om et kærlighedsforhold. Og det er jo sædvanligt at i et samlivsforhold har man sex sammen, så det er den fortolkning vi går ud fra, siger Mona Sproegel til avisen.dk.

Brevets indhold
Kommunen skrev mere præcist:

- Afgørelsen blev truffet på baggrund af, at I begge er fyldt 25 år, er ugifte, har fælles bopæl, ikke er slægtninge I ret op- og nedstigende linje og ikke er søskende. DEsuden har vi lagt vægt på, at I lever I et ægteskabslignende forhold, og tidligere har været samlevende, hvilket I har skrevet under på I januar måned.

- Endvidere har du I telefonsamtale med XXXX den 26.05.14, oplyst, at I bor sammen, og boller sammen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip