I dag skal du tanke: Prisen på benzin og diesel tager et stort dyk

Prisen på en liter benzin dykker hele 21 øre onsdag formiddag. Prisen for diesel, der traditionelt svinger mindre, falder med 10 øre.

- Olieprisen er faldet i de seneste dage, og det er den primære årsag. Desuden er dollaren blevet svækket, siger økonom hos Nordnet Per Hansen til TV2 om årsagen til de faldende benzinpriser onsdag.

Onsdag morgen er prisen flere steder allerede helt ned på 9.53 kroner for en liter benzin, ifølge fdmbenzinpriser.dk.

Men det er vel at mærke inden det annoncerede prisdyk sætter ind onsdag formiddag. 

Danske bilister er velsignet med kraftige prisfald på benzin i år. Priser, der bundede i januar og nu igen rammer meget lave niveauer.

Så lave, at priserne på benzin i år er de laveste siden 2010. Det viser en analyse foretaget af den nordjyske bank Spar Nord, der ligeledes viser, at en gennemsnitlig dansk bilist har sparet lige godt 1.000 kroner indtil videre i år i forhold til samme periode sidste år.

- Kortvarige prisfald på benzin og diesel har ikke den store realøkonomiske effekt, men når vi som nu ser priserne stabilisere sig på et betydeligt lavere niveau, så er det noget, der kan mærkes.

Ikke bare hos den enkelte bilist, men også på samfundsniveau, fordi det frigør penge til andet forbrug hos såvel bilister som de virksomheder, hvor brændstofomkostninger vejer tungt, påpeger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm til TV2. 

Prisen ude ved standeren afgøres primært af prisen på olie samt af kursen på amerikanske dollar, og begge såvel dollarkurs som olieprisen holder sig nede længe endnu til glæde for bilisterne.

- Der er ikke umiddelbart udsigt til nævneværdige prisstigninger lige foreløbig. Olieprisen ser ud til at stabilisere sig på det nuværende og lave niveau, og dermed kan danske bilister se frem til fortsat at kunne tanke billigt, siger Jens Nyholm. 

 

Dagens Gossip