Idrætsformand: Vi får en håndsrækning og et pusterum

Regeringens vækstudspil, der blev præsenteret onsdag, byder ikke kun på godt nyt for erhvervslivet, men også for foreningerne.

Der er nemlig afsat 63 millioner kroner i 2015 som kompensation for det faldende tilskud fra lottomidlerne.

De penge vil Danmarks Idrætsforbund formentlig få en pæn bid af, og det glæder naturligvis formand Niels Nygaard.

- Det er klart, at det er meget kærkomment med en midlertidig løsning og en håndsrækning som denne.

- Vi forventer, at det er første skridt hen imod en varig ordning, siger Niels Nygaard.

Han og de øvrige modtagere af midler til frivillige foreninger og kulturlivet trak det korte strå, da spillelovgivningen blev liberaliseret for nogle år siden.

Her blev licensindtægterne fra tips, betting, poker og kasinospil flyttet over i statskassen, og siden er omsætningen på disse spil braget i vejret, mens Lotto har haft vigende omsætning.

- Det blev dengang besluttet, at der i 2014 skulle ske en gennemgang af loven for at se, om det udviklede sig hensigtsmæssigt.

- Den revision er ikke sket endnu, men det forventer vi kommer til at ske til efteråret, og derfor giver det her os et pusterum og muligheden for at lave en grundig gennemgang, siger Niels Nygaard.

Samme opfattelse har Søren Møller, der er formand for landets anden store idrætsorganisation, DGI.

- Det er et dejligt plaster, som imidlertid kun dækker halvdelen af såret. Vi kan stadigvæk se frem til at mangle 140 millioner kroner næste år sammenlignet med tiden før liberaliseringen.

- Men jeg ser det her som et positivt signal fra regeringen om, at der er en mere permanent løsning på vej på problemet. Og nu er der i hvert fald købt en lille smule tid, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip