Idrætsforskere: Drop badet efter idræt

Starter du også helst dagen med en tur under bruseren?

Så er du en del af en relativt ny tendens. Men to norske idrætsforskere skriver i et debatindlæg på aftenposten.no, at vi måske ligefrem bader alt for meget i dag.

Læs også: Fem regler, der gælder i dit barns klasseværelse - men som også burde gælde for voksne

Indlægget skrevet af Jorunn Spord Borgen og Gro Rugseth beskæftigere sig især med idrætstimerne i folkeskolen, hvor de mener, man helt bør droppe badet.

- Af de to timer idræt på skoleskemaet, er det ikke usandsynlig, at op mod en halv time går med sådanne aktiviteter (tøjskift og bad, red.), skriver de.

De mener, at badet efter idræt stammer fra gamle dage, hvor man sjældnere gik i bad, og befolkningen skulle derfor opdrages til at passe deres kropshygiejne i skolen. Men i dag giver det ikke mening.

- De fleste af os bliver rigtig nok lidt svedte af forskellige ting i hverdagen. Vi cykler og går, leger i parken, lufter hunden eller handler i varme butikker, men dagen starter eller afsluttes gerne under bruseren, og tøjet, som vi bruger, er hentet rent fra vaskemaskinen og tørresnoren, skriver de to idrætsforskere.

Læs også: Boblebade er sjove - men dette gør at du ikke hopper i igen

Men nu må det være nok med brusebad efter idrætstimer, mener de.

- Badet skygger for det, som idrætsfaget skal rette sig mod, og stjæler fra et indhold, som mange vil have mere af. Tiden er moden til at gøre noget ved det, skriver Borgen og Rugseth.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip