Igen i år bruger vi flere penge på sommerferien

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Danskerne glæder sig til sommer, og flere af dem vil for andet år i træk bruge flere penge end normalt på ferien. Det viser en undersøgelse, som TSN Gallup har lavet for Nordea.

Helt præcist vil hver husstand i snit brænde 600 kroner mere af i forhold til sidste år, hvor der blev lagt 130 kroner oven i feriebudgettet. Og uanset om man kommer fra Thy eller Taastrup eller der imellem, har danskerne planer om at give ferien en tand ekstra.

I snit lyder ferieregningen på 13.190 kroner. Og det er øst for Storebæltet, at man har planer om de dyreste sommerferier. I hovedstaden ligger budgettet ti procent over landsgennemsnittet.

- Hver eneste måned i små tre år er der i snit kommet 2800 flere lønmodtagere på arbejdsmarkedet. Det er medvirkende til, at feriebudgettet har fået vokseværk, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Er indkomsten i husstanden over en million kroner, ligger budgettet på små 28.000 kroner, mens en husstand med en indkomst på under 300.000 kroner planlægger at bruge små 7000 kroner på ferien.

Mange vælger dog at holde en billigere sommerferie. I hver fjerde husstand skal sommerferien således holdes for 5000 kroner "all inclusive".

- Skulle man være i tvivl, så er ferie et luksusgode, som koster det, vi har råd til. Feriebudgettet hos husstande med høj indkomst er fire gange så højt som hos dem med lav indkomst, påpeger Ann Lehmann Erichsen om undersøgelsen.

Malurt i bægeret er der dog også, for sommerferie er ikke bare noget, "man holder". Flere og flere familier har ikke råd. I år har 11 procent ikke planer om ferie i husstanden, hvilket svarer til omkring 390.000 personer.

Tallet lå på otte procent i 2013, så i år er det omkring 100.000 flere personer, der ikke kommer til at holde sommerferie.

/ritzau/