IKEA bliver ny nabo til Fisketorvet

Der er udsigt til, at hovedstadsområdet får endnu et Ikea-varehus. Møbelkæden har planer om at åbne et varehus på Vesterbro i hjertet af København, og hvis alt går efter planen, kan man købe Ikea-møbler midt i hovedstaden fra slutningen af 2018.

- Et city-varehus på en central beliggenhed i København har længe stået højt på vores ønskeseddel, siger administrerende direktør i Ikea Danmark, Dennis Balslev.

- Vi vil gerne tættere på københavnerne og imødekomme de københavnske kunders ønske, om at vi kommer tættere på dem.

Det er planen, at det kommende Ikea-varehus skal have hovedindgang ved Dybbølsbro, og at det skal rumme 37.000 kvadratmeter med møbelkædens fulde sortiment.

Hvis varehuset bliver en realitet, bliver det Ikeas sjette i Danmark. I hovedstadsområdet er der allerede en Ikea-forretning i henholdsvis Taastrup og Gentofte.

Med den nye Ikea-forretning ønsker møbelkæden at aflaste de øvrige Ikea-varehuse i hovedstadsområdet.

Inden byggeriet af varehuset kan begynde, skal det godkendes af teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune, lokaludvalg skal involveres i byggeplanerne, og en ny lokalplan skal i offentlig høring.

Københavns Kommune har sammen med Ikea lavet en såkaldt startredegørelse for byggeplanerne, som teknik- og miljøudvalget tager stilling til i slutningen af april.

Først i juni 2016 kan varehus-projektet endeligt vedtages.

/ritzau/

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip