Ikea i stor omvæltning: Nu droppes det

Skrevet af Emil Martesen

04/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter massiv kritik dropper møbelkæden det.

Mest læste i dag

Et dristigt skridt mod en grønnere fremtid har set dagens lys.

Ikea har nemlig løftet sløret for en opstramning af sine klimamål for 2030, samtidig med at kæden tager afstand fra et tidligere brugt grønt slagord, der har mødt kritik.

Ikea har længe været en pioner inden for bæredygtighed i detailbranchen, og den seneste rapport om kædens klimaaftryk i 2023 afslører et fald i samlede drivhusgasudledninger til 23,7 mio. ton CO2-ækvivalenter.

Det skriver Finans.dk.

Dette skridt fremhæves som en del af en større indsats for at reducere virksomhedens miljømæssige fodaftryk, hvor Ikea også har skruet op for brugen af vedvarende energi.

Og mens Ikea nyder godt af stigende omsætning i flere lande, takket være kundernes lyst til at shoppe møbler og boligudstyr, er det også denne vækst, der driver virksomheden til at tage ansvar og lede efter måder at mindske sin påvirkning på planeten.

Ved at intensivere indsatsen for at nå sine klimamål inden 2030, viser Ikea, at det er muligt for store virksomheder at vokse økonomisk samtidig med, at de reducerer deres miljømæssige fodaftryk.

Beslutningen om at fravælge det tidligere brugte grønne slagord, som har været genstand for kritik, underbygger også Ikeas ønske om at fremstå transparent og ansvarlig i sine miljømæssige bestræbelser.

Trækket illustrerer en erkendelse af, at ord alene ikke er nok - handling og tangible resultater er det, der tæller, når det kommer til bæredygtighed.

Ikea står over for udfordringen med at reducere sit tunge materialeaftryk, en opgave, der ikke bliver nem, men som virksomheden er fast besluttet på at tackle. Med en klar vision og konkrete mål for øje er Ikea fast besluttet på at lede vejen mod en mere bæredygtig fremtid for detailhandelen.