IKEA med stor ændring: Efter 70 år er det et farvel

Skrevet af Julie Møller

07/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Efter 70 år vælger varehuskæden IKEA, at det er tid til at sige farvel til produktet, der har været en del af virksomheden siden 1951.

Mest læste i dag

Det berømte katalog, som har været en del af IKEA siden 1951, valgte virksomheden at stoppe med at sende ud til kunderne sidste år. Herefter var det muligt at bladre i det fysiske katalog i butikkerne, men det er også fortid nu.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Tiderne skifter”, og derfor er det et farvel til det fysiske katalog.

“Sidste år øgede vi vores online salg med 45% globalt og ikea.com havde 4 mia. besøgende. Vi har forbedret vores digitale services og lanceret nye apps med henblik på at forbedre ikea-oplevelsen for forbrugerne,' skriver IKEA.

Endnu et tiltag

Det er ikke det eneste nye tiltag, IKEA er kommet med i den seneste tid. 

Som led i IKEA Danmarks bæredygtige omstilling lancererede møbelkæden servicen Gensalg på det danske marked. Gensalg giver kunderne mulighed for at tilbagesælge deres brugte møbler til IKEA, der vil videresælge møblerne som genbrug. Det oplyste IKEA i en pressemeddelelse tidligere på året.

Så har du en reol, stol, bord eller et helt fjerde møbel, hvor der står IKEA på, som du ønsker at skifte ud, så er kan du altså aflevere det hos virksomheden igen.

De tilbagesolgte produkter, som IKEA tilbagekøber via den nye service, vil blive solgt videre som genbrug.

Du får vurderet værdien af produktet ved at gå ind på: IKEA.dk/gensalg. Når værdien er estimeret, har du 30 dage til at indlevere produktet i returafdelingen. På grund af COVID-19 bookes der et tidsrum for indleveringen, og derefter modtages et tilgodebevis, som kan benyttes i varehuset, restauranten eller Rodebutikken, hvor alle de produkter, som andre kunder indleverer via Gensalgsservicen vil være.

Der vil ikke være en kontant udbetaling til kunderne ved at aflevere produkter retur via Gensalgsservicen, oplyses det.