Ikke penge nok: Store Robert sendt til tælling

Kæmpeskulpturen Store Robert kommer ikke til at skue ud over Aarhus Havn og bugten. Manden bag projektet, Frank Jensen og "Selskabet til skabelse af Store Robert" har trukket stikket, da det ikke har været muligt at skrabe 100 millioner kroner sammen til giganten.

Store Robert, som er et værk af skulptøren Robert Jacobsen, var i første omgang tiltænkt hovedstaden. Men Københavns Kommune takkede nej til den 72 meter høje og 2000 tons tunge statue. Men Aarhus Kommune kunne godt lide idéen om Store Robert som byens vartegn. Betingelsen var dog, at Frank Jensen kunne skaffe pengene til projektet. En opgave som han altså nu har sat i bero.

- Det var en forudsætning i efterårets budgetforlig, at initiativtagerne skulle skaffe sikkerhed for finansieringen, så ”Store Robert” kunne overdrages som en gave til Aarhus by. Jeg synes derfor, det er naturligt, Frank Johansen tager konsekvensen ved at sætte projektet i bero, og jeg tager beslutningen til efterretning. Skulle initiativtagerne på et senere tidspunkt lykkes med at rejse midlerne, vil vi på ny vurdere projektet, udtaler Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

Initiativtageren selv, som holder til i Luxemborg, ærger sig over ikke at være nået i mål med projektet.

- Store Robert’ er et fantastisk projekt, og jeg har været optimist hele vejen, men må også erkende, at opgaven har været sværere end forudset på grund af den generelle økonomiske situation. Selvom det er rigtig ærgerligt, har vi derfor valgt nu at sige til Aarhus Kommune, at projektet foreløbigt ikke kommer længere, siger han.

Frank Jensen opgiver dog ikke håbet om, at Store Robert kan blive Aarhus' svar på Frihedsgudinden.
 

 

Dagens Gossip