Indbrudstyve fældet af deres egen video-overvågning

Det er efterhånden længe side, at Århus-historier var på mode. Men en gruppe indbrudstyve fra Smilets By har lavet en i det virkelige liv.

De ville gerne arbejde i fred og ro for politiet. Derfor indlogerede de en stjålen Audi på en bekendts landejendom i Hedensted. Bilen skulle bruges til at køre til og fra de huse og virksomheder, hvor gruppen ville begå indbrud.

Måske for at undgå uanmeldt besøg fra politiet satte de overvågningskameraer og alarmer på ejendommen. Men politiet har andre metoder.

I foråret lykkedes det at finde frem til, hvor den stjålne Audi var placeret og lave en hemmelig ransagning på ejendommen, uden at politiet blev fanget af alarmer eller overvågningskameraer.

Her fandt politiet adskillige tyvekoster. Primært designermøbler. Derudover fandt man en harddisk, der indeholdt de seneste tre måneders videooptagelser fra ejendommens egne kameraer.

Skal en tur i fængsel
De mange timers optagelser blev kogt ned til halvanden time, som blev afspillet i retten.

Her kunne man se, hvordan indbrudstyvene flere gange kørte af sted i den stjålne Audi om natten og returnerede nogle timer senere. Sammenholdt med masteoplysninger opsnappet fra Audien, når tyveknægtene var ude at køre, de fundne tyvekoster og modtagne anmeldelser om indbrud fra virksomheder og privatpersoner flere steder i Jylland, kunne politiet fastlægge, at gruppen stod bag fire indbrud hos private - heraf et forsøg på indbrud - og yderligere syv indbrud i virksomheder mellem marts og juni 2014.

Læs også: Dummere end politiet tillader: Denne video af uheldig biltyv fik politiet til at grine højt

De tre mænd blev i går dømt i sagen ved Retten i Aarhus. Den 30-årige hovedmand i sagen fik 2,5 års fængsel og blev varetægtsfængslet med det samme. De øvrigt to - mænd på 33 og 36 år - fik hver halvandet års fængsel.

Desuden fik den 37-årige mand, der ejer landejendommen ved Hedensted, hvor tyvene gemte bilen, et års fængsel for at lægge hus til.

De fire mænd blev desuden dømt til at betale en kollektiv erstatning til forsikringsselskaberne på 400.000 kroner.

Bestillingsarbejde
Politiet mener, at indbrudsgruppen har arbejdet meget organiseret og formentlig på bestilling fra andre. Målet har primært været designermøbler og -lamper. Dem havde de udset sig blandt andet via boligannoncer.

- Det bekræfter vores formodning om, at indbrudstyvene bruger billederne fra købs- og salgsannoncer til at planlægge deres næste indbrud, hvis de kan se, der er designmøbler, eller andre værdifulde effekter, at komme efter. Så det er nok en god ide at have sig det for øje, når man offentliggør billeder af sit hjem i forbindelse med et hussalg, siger anklager ved Østjyllands Politi Philip D.D. Møller.

Hvem tyvekosterne er blevet afsat til, har politiet endnu ikke afklaret. Vurderingen er, at der er blevet stjålet møbler og lamper for godt 900.000 kroner. Oven i det kommer Audien, der er omkring en halv million kroner værd.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip