Indien investerer for at holde høj vækst

01/06/2015 15:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Indiens regering under premierminister Narendra Modi øger investeringerne i veje og jernbaner, hvilket kan bringe Indiens økonomiske vækst foran Kinas.

Modi har fordoblet budgetterne for veje og broer i finansåret 2015/16 og øget jernbanebudgettet med en tredjedel.

- De har erkendt, at infrastrukturen er den store hvide elefant, siger Vinayak Chatterjee, som leder infrastruktur-serviceselskabet Feedback Infra.

- Når disse nye planer er ført ud i livet, så vil elefanten begynde at danse - og med den hele den overordnede økonomi, tilføjer han.

Nye væksttal i Indien viste fredag en årlig vækst på 7,3 procent, hvilket er mere end Kina i første kvartal af indeværende år. I Kina var væksten på 7,0 i årets tre første måneder.

Men iagttagere siger, at Indien er nødt til at presse på for at holde de nye vækstrater.

Nyheden om væksten i Asiens tredjestørste økonomi - efter Kina og Japan - er et kæmpemæssigt rygstød til Modi - et år efter han kom til magten.

I sidste måned opfordrede den indiske premierminister Kinas leder, præsident Xi Jinping, til at se anderledes på forholdet mellem Asiens to gigantiske lande.

I en tale i Beijing afveg Modi fra de sædvanlige diplomatiske erklæringer og lagde op til, at Beijing "anlægger et strategisk og langsigtet syn på relationerne mellem de to lande".

Under sit besøg i Kina underskrev Modi 24 dokumenter og indgik aftaler for milliarder af euro. Der blev også taget skridt til en styrkelse af de to landes relationer, efter at forholdet i mange år har været meget køligt på grund af en grænsestrid i Himalaya.

/ritzau/Reuters