Indisk fodboldlegende kritiserer ny liga

Den nye indiske fodboldliga, Indian Super League, giver ikke de indiske fans, hvad de forventer.

Sådan lyder kritikken fra den tidligere indiske landsholdsspiller Satyajit Chatterjee, som ikke er specielt imponeret over de aldrende stjerner, som ligaen har tiltrukket.

- Det er en god marketingstrategi, men i sidste ende handler det om standarden af fodbolden, siger Satyajit Chatterjee til Reuters.

- Unge fans vil se god fodbold, og de er vokset op med at se den engelske Premier League, La Liga og Bundesligaen. De vil ikke stille sig tilfredse med mindre. Jeg tror ikke, at de fallerede spillere kan præstere den slags fodbold, vurderer han.

Stjerner som Alessandro Del Piero, David Trezeguet og Nicolas Anelka har alle valgt at spille i Indian Super League, som begyndte søndag og varer frem til slutningen af december.

- Den første sæson vil have noget begynder-faktor over sig, men hvordan fastholder man interessen fra tilhængerne, som er vant til fodbold i topklasse. De vil sandsynligvis blive skuffede.

- Jeg mener, at arrangørerne skulle have tilknyttet nuværende spillere fra Europa og Latinamerika, også selv om det ikke er Lionel Messi.

- Det er en ny satsning, og jeg byder den velkommen. Men jeg er ikke sikker på, at pensionerede fodboldspillere som klubbernes stjernespillere er en god idé, fastslår Satyajit Chatterjee.

Den nye indiske liga afviklede sin første kamp søndag. Den endte med en sikker 3-0-sejr til hjemmeholdet Atletico de Kolkata, som slog Mumbai City FC.

Også danskerne Morten Skoubo og Mads Junker står til at få debut i ligaen, når deres hold Delhi Dynamos møder Pune City på tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip