Ingen grund til panik: 60 er det nye 50

Skrevet af Kristine Bugbee

9 år siden

|

21/04/2015
Foto: Colourbox

Dagens topnyheder

Hvis du får svedperler på panden ved tanken om at fylde 50 år, så kommer der her en god nyhed. 

Vi er nemlig ikke længere midaldrende, når vi fylder et halvt århundrede, skriver Huffington Post. I dag er 60'erne de nye 50'ere.

Det viser studier fra International Institute for Applied Systems Analysis og Stony Brook University. Ifølge forskerne skal vi ikke kun tænke på vores alder som antallet af år, vi har levet. Vi skal i høj grad også kigge på, hvor mange år, vi har tilbage at leve i. 

For 200 år siden ville en 60-årig være virkelig gammel, men i dag kan en 60-årig kategoriseres som midaldrende, forklarer leder af undersøgelsen Sergei Scherbov til Huffington Post.

Læs også: Danskerne drømmer om at dø af alderdom

Forskerne har kigget på, hvordan befolkningens levetid forventes at udvikle sig frem til 2050. De mener, at det er nødvendigt, at vi ændrer vores opfattelse af alderdom i takt med, at levealderen stiger, da andelen af 'gamle' i samfundet ellers vil vokse markant.

- Hvordan vi ser på alderdom har ændret sig over tid, og det er nødt til at fortsætte med at ændre sig, så længe folk lever sundere og dermed længere liv, siger Scherbov.

Den forventede levealder i Danmark er i dag på 77,3 år for mænd og 81,6 år for kvinder, viser tal fra Danmarks Statistik. I 1960 var tallene en del lavere, da mænd i gennemsnit blev 70,4 år, og kvinder blev 73,8 år. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: