Ingen konkrete trusler bag advarsel til danske betjente

Landets betjente tager den med ro, selvom Rigspolitiet i en mail har bedt landets politikredse om at henlede opmærksomheden på risikoen for uprovokerede, væbnede personangreb fra enkeltpersoner.

Sådan lyder det fra formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser fra politifolkene, der er blevet nervøse over det her. Det har ikke skabt panik hos politifolkene, siger han.

- Så stor ros til Rigspolitiet for stille og roligt at sende det ud. Det viser, at man er opmærksom på, hvad der sker rundt om i verden, og mere er der jo sådan set ikke i det, siger forbundsformanden.

Mailen fra Rigspolitiet til landets politikredse blev sendt den 25. oktober. Heri understreges det, at der ikke ligger nogen konkrete trusler eller begivenheder bag, at man nu beder betjentene være særligt opmærksomme på mistænkelige personer eller køretøjer for at minimere risiko for angreb.

Til gengæld nævnes den danske deltagelse i kampen mod Islamisk Stat (IS), hvor Danmark blandt andet har sendt syv kampfly til Irak, som del af baggrunden for at skærpe opmærksomheden.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip