Instagram vs. det virkelige liv: Mit liv er en stor løgn

Den amerikanske mode- og skønhedsblogger Olivia Muenter tør godt stå ved det.

Hun elsker Instagram.

Om hun drikker kaffe, er på vej i fitnesscenteret, eller bare lige er i humør til en selfie, så lægger hun billeder op, og interagerer med de andre brugere.

LÆS OGSÅ: Censur: Disse nøgenbilleder fra kvindelig roklub blev fjernet fra Facebook

Hvis du følger Olivia Muenter på Instagram, kan du være helt sikker på at se et billede fra hende mindst en gang om dagen.

Men modebloggeren ved godt, at Instagram, ligesom de fleste andre sociale medier, handler om at vise en utopisk, ideel udgave af sig selv.

Så nu mener hun omsider, det er på tide at vise den anden side af sig selv. Den rigtige Olivia Muenter, som - efter eget udsagn - ligner lort, når hun hænger på sofaen og ser tv, og æder ukogt spaghetti fra pastahylden.

LÆS OGSÅ: Pige sender nøgenbillede til sin far - og så svarer han

Klik videre i billedgalleriet og se den store forskel på, hvad Olivia Muenter prøve at vise med sine instragram-billeder - og hvad der i virkeligheden skete i det øjeblik. 

1. Det tydeligt opstillede billede

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Uuh, hvor spændende. Jeg har lige modtaget en pakke fra J. Crew. Jeg arrangerer dem lige meget nøjagtigt omkring disse blomster, som tilfældigvis både matcher den prangende notesbog (jeg har en liste over de ting, jeg skal nå; "køb blomster, skriv under på bogkontrakt, klap nuttede hvalpe, nyd en spin-time, få naturlig glød”) og de nye øreringe, jeg lige har modtaget. Jeg tager dem på til en trendy bytur med min dejlige kæreste, som går med slankt slips og snakker om importeret kaffe.

Hvad jeg rent faktisk laver:

FLOTTE TING. SÆT DEM SAMMEN. ÆSTETIK. Hvem ville ikke gøre det? Hvad hvis det er for meget? Okay, det er tydeligt, at det er opstillet. Men det er så flot. Det matcher altsammen. Okay, jeg poster det. Hvad skal jeg skrive til? Hashtags? Nej? Åhr.

2. Kaffe+sko-billedet

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Helt henslængt køber jeg mig lige en fedtfattig, soyabaseret, ikke-Starbucks-fordi-jeg-er-for-sej-latte før min mani-/pedicure-aftale, hvor jeg helt henslængt sipper til min kaffe mens jeg planlægger min uge/overtagelse af verdensherredømmet på min iPhone.
Jeg lægger det også på Snapchat. Fordi jeg drikker kaffe. Og jeg er sej.

Hvad jeg rent faktisk laver:

I virkeligheden var jeg faktisk nødt til at gemme mig i en gyde for at tage dette billede, fordi min kæreste bliver flov, når jeg tager den slags billeder. Det kræver også, at jeg laver en slags underlig krumryg/armkrog-agtig ting  for at få den rigtige vinkel på billedet.
Og jeg tænker: ‘Jeg glemmer altid at tage det forbandede hårelastik af. Ser jeg gravid ud? Jeg ser lidt gravid ud. Jeg er ikke gravid. TÆNK HVIS FOLK TROR DET?

3. Den ultimative selfie

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Jeg er lige kommet hjem fra ferie, og tænkte, jeg lige ville dele min nye helt naturlige glød med jer. Læbestifften? Den er også ny. JEG ER SÅ GLAD FORDI MIT LIV ER FULDSTÆNDIG PERFEKT. Jeg tog dette billede én gang. Én gang. Sådan her ser jeg altid ud. A-L-T-I-D.

Hvad jeg rent faktisk laver:

Kunne du godt tænke dig at vide, hvor mange billeder, jeg tog, før jeg rent faktisk fangede den glæde (og lækkerhed), jeg følte på det tidspunkt? 56. Jeg håber, du dømmer mig, for det gør jeg selv. Desuden skaller hele min pande af på dette billede, fordi jeg ikke brugte solcreme ved poolen. Hurra for beskæring.

4. Gourmet mad-billedet

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Det er bare endnu en dag på ferien med familien, hvor vi spiser lækre friske skaldyr i rustikke omgivelser. Billedet blev taget midt imellem tidspunktet, hvor jeg sippede til en lækker øl, og tidspunktet, hvor en let, salt brise ruskede blidt op i mine lokker.

Hvad jeg rent faktisk lavede:

Jeg stod rent faktisk på en faldefærdig træbænk kun et par centimeter fra kanten på en balkon på tredje sal, for at få det her billede. Og hvad det så dét værd? Måske.

5. Skobilledet

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Svære beslutninger. Hvilket par sko skal jeg dog tage på i dag? Jeg har så mange. Og de er så flotte. Og de har helt af sig selv lagt sig i en perfekt cirkel rundt om mine fødder. Hvor belejligt.

Hvad jeg rent faktisk laver:

1. Jeg kom for sent i skole, fordi jeg forsøgte at få den helt rigtige vinkel på dette billede.
2. Jeg var nødt til at sende en sms til min rumbo, “Bare ignorer de mange sko på stuegulvet, som ligner en slags korncirkel”, mens jeg hastede ud af døren.
3. Jeg endte ikke med at tage nogen af disse sko på den dag. Èt af parrene har jeg faktisk aldrig haft på… nogensinde. Ups.

6. Grøntsagsmarked-billedet

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Hvor smukt! Så lyst. Så friskt. Så sundt. Måske vil jeg smide nogle blåbær og noget spinat i min højhastighedsblender og lave noget juice, jeg kan tage med på kontoret i dag. Jeg køber kun lokalt. Og hvis du ikke gør det, så dømmer jeg dig.

Hvad jeg rent faktisk laver:

Gad vide, hvor længe, den frugt har ligget der i solen? Jeg tror bare, jeg køber mig en gigantisk blåbærmuffin i stedet.

7. Dag ved poolen-billeder

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

I dag tror jeg bare, jeg ved sidde her ved kanten af poolen og læse bøger om vigtige ting og dyppe mine tæer i vandet. Det er altsammen helt naturligt. Det var lige sådan det var. Intet var sat op. Jeg svedte slet ikke, fordi der var 38 grader unden for. Hvor basis-agtigt.

Hvad jeg rent faktisk lavede:

Jeg købte den kolde grønne te hos Starbucks for at være sund, men jeg ville langt hellere have haft en frapuccino. Jeg tænker stadig på den frapuccino. I øvrigt var der overhovedet ikke andre mennesker ved den pool, så jeg følte mig helt tryg ved at sætte dette billede op. Ja, billedet er opstillet. I er alle vildt chokerede.

8. Trendy wienerbrød

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Jeg burde bo i en lille by i Sydfrankrig. Jeg kører på cykel ned i helsekosten og jeg afskyr kunstige sødemidler. Min pung og mine briller matcher. Tror du det er et tilfælde? Nej. Jeg spiste kun halvdelen af wienerbrødet, fordi, du ved, portionsstørrelsen er vigtig. Ligesom Gwyneth Paltrow spiser jeg lige, hvad jeg vil. I små mængder.

Hvad jeg rent faktisk laver:

Det tog mig otte minutter at fortære hele det her stykke wienerbrød, mens jeg havde knaldrød læbestift på. Så jeg spiste også lidt læbestift, ved et uheld. Er det usundt? Jeg er ligeglad; se lige den lækre kage. Jeg må også hellere lige nævne, at der var vildt varmt uden for, så jeg spiste det uden for, mens sveden løb fra mit ansigt. Jeg er så attraktiv.

9. Jeg er så produktiv-billedet

Hvad det ser ud som om, jeg laver:

Hvad? Er du ikke et morgenmenneske? Hvor uheldigt for dig. Jeg starter altid min dag med grøn te og frisk frugt, lige omkring daggry. Jeg kan godt lide at tjekke mine emails, mens jeg ser på solopgangen, lige inden jeg tager til yoga.

Hvad jeg rent faktisk laver:

Jeg var nødt til at stå op klokken syv om morgenen, fordi jeg havde tre opgaver, som jeg havde overspringshandlet fra i flere dage. Jeg kan overhovedet ikke huske, om jeg bestod nogen af de tre opgaver, men det tror jeg ikke. PS: Jeg hader morgener.

10. Blomster er bare så flotte

Hvad det ser ud som om jeg laver:

Jeg spiser sound mad og omgiver mig med blomster, fordi mit liv er centreret omkring positive, smukke ting, som er fyldt med lys. Jeg beskriver bedst mig selv som en hybrid mellem Olivia Palmero og Oprah. Jeg spiser kun på tallerkener, der matcher ugens blomsterbuket.

Hvad jeg rent faktisk laver:

Jeg stillede mig op på en stol for at tage dette billede, og jeg var meget tæt på at falde.
Og jeg var stadig vildt sulten, efter at have spist den her salat. Sådan har jeg det efter de fleste salater. For de fleste dage finder jeg det ikke tilfredsstillende at spise blade. Ikke, når der findes ting som spaghetti med kødsauce, pommes frites, milkshakes, og… hvad som helst andet. Det var det.

 

 

Dagens Gossip