Interne rygter om bonus: Fuglsang forventer sidegevinst

Det holdes foreløbig hemmeligt for rytterne, hvad det kasakhiske hold disker op med, når kaptajnen Vincenzo Nibali senere søndag kan lade sig hylde som samlet vinder af Tour de France.

Men hjælperen Jakob Fuglsang venter en eller anden form for bonus.

- Det håber jeg. Vi ved ikke noget. Sidste år var der en bonus, da de vandt Giroen, men jeg har aldrig set noget konkret om en bonus. Der er nogen, der siger, at vi får en.

- Det kan være en tur til Kasakhstan, siger Fuglsang med et smil.

Man kan således ikke beskylde Astana for at motivere holdets ryttere med penge som Tinkoff-Saxos russiske ejer Oleg Tinkov, der havde lovet sine ryttere en klækkelig sum i tilfælde af sejr til Alberto Contador.

- Der skal nok falde et eller andet af. Men det er ikke det, der er motivationen, for der er ingen, der ved, hvad det i givet fald er, siger Jakob Fuglsang.

Den 29-årige dansker har et par gange været med til at blive nummer to i grand tour-løb, men det har ikke tidligere udløst pengebonus.

- Der er blevet snakket om, at de vil give en bonus, fordi vi har kørt så mange dage i gult og i front af feltet. Hele holdet har arbejdet hårdt, så jeg tror, at det ender med, at vi får en bonus. Hvor stor den er, det er der vist ikke nogen, der rigtigt er klar over.

Hjælpearbejdet for Nibali - og et styrt - har kostet i forhold til Fuglsangs personlige ambitioner om at køre klassement og jagte en etapesejr.

- Jeg var æskekold den dag, og jeg havde sovet dårligt. De havde sagt til mig, at jeg skulle gå i udbrud, men jeg mærkede allerede på den første stigning, at det ville blive en svær opgave. det var angreb på angreb, og det slog mig helt ihjel.

Normalt deler holdkammeraterne præmiepengene, og vinderen tager ikke del i præmiepengene ifølge danskeren.

- I Vueltaen tog Nibali ikke del i præmiepengene. Vi fik ikke nogen bonus dengang, men det blev også kun til en andenplads. Efter sejren i Giroen fik alle en rejse, hvor de kunne vælge mellem en forskellige destinationer. Der var så også en bonus fra holdet.

- Uanset hvad er det ham, der er den store vinder med de millioner, som han scorer og de muligheder, der følger med i form af personlige sponsorater, siger Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip