Interpol efterlyser to tidligere Fifa-topfolk

Skandalen om korruption i det internationale fodboldforbund (Fifa) fortsætter med uformindsket styrke.

Onsdag har Interpol på vegne af de amerikanske myndigheder udsendt en efterlysning på to tidligere Fifa-topfolk - en af dem er tidligere vicepræsident Jack Warner - samt fire andre personer. Det skriver Reuters.

Alle er de ifølge de amerikanske myndigheder involveret i korruptionssagerne relateret til Fifa.

Der er ikke tale om en international arrestordre på de seks personer, men efterlysningen skal snarere tolkes som en kraftig opfordring til at melde sig til myndighederne, hvis ikke det skal ende i en arrestordre.

Jack Warner, der allerede slås med anklager om korruption, trådte tilbage som både Fifa-vicepræsident og leder for Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien i 2011, men nu kommer der tilsyneladende flere anklager mod ham.

Derudover er også den tidligere chef for det sydamerikanske fodboldforbund og medlem af Fifas eksekutivkomité, Paraguays Nicolás Leoz, efterlyst for sin rolle i omfattende korruption.

De amerikanske myndigheder mener angiveligt, at der er betalt bestikkelse for omkring 150 millioner dollar (over én milliard kroner) - blandt andet for tv-rettigheder.

De øvrige efterlyste er Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis og Jose Margulies, der skulle have bidraget til ovenstående bestikkelse.

Efterlysningen kommer blot en uge efter, at adskillige Fifa-topfolk og andre interessenter blev anholdt for anklager om korruption i forbindelse med tildelingen af VM-slutrunder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip