Intet nyt i Silkeborg: Bundproppen får bank af Esbjerg

21/02/2015

Den lange vinterpause i Danmarks bedste fodboldrække har tilsyneladende ikke gjort noget godt for Silkeborg, som lørdag på hjemmebane tabte 1-3 til Esbjerg i Alka Superligaen.

Dermed er ligaens suveræne bundprop, som i vinterpausen erstattede Jesper Sørensen med Kim Poulsen i trænersædet, fortsat uden en ligasejr i sæsonen. Sølle fire point i 18 kampe er det blevet til.

Mod Esbjerg gik det hurtigt galt. Gæsterne, der har sagt farvel til profiler som Jakob Ankersen og topscorer Martin Pusic i vinterens transfervindue, havde ingen problemer med at vinde over bundholdet.

Allerede i første halvleg kom Esbjerg foran 3-0. Angriberen Lasse Rise stod for to af målene. I det fjerde minut udnyttede han fint en pasning fra Mohammed Fellah og nettede til 1-0.

Kort før pausen gjorde Rise det til 3-0, da Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard ikke kunne forhindre angriberens langskudsdrøn i et gå i mål. Det var dog ikke til at se, om bolden var over målstregen, men det vurderede dommeren i hvert fald.

Esbjergs svenske angriber Robin Söder havde kort før 3-0-målet scoret til 2-0, da han udnyttede en forsvarsbrøler fra Silkeborgs Simon Jakobsen, som ikke kunne heade bolden væk, men i stedet for serverede bolden fint for Söder.

Udeholdets sidste to mål inden pausen må have været et nedslående syn for Kim Poulsen.

Han kommer næppe til at levere mirakler for Silkeborg i foråret bedømt ud fra lørdagens kamp. Kursen er mere end nogensinde sat mod 1. division.

Silkeborgs Emil Scheel har været en af de få lyspunkter for Silkeborg i denne sæson, og bundproppens topscorer nettede for femte gang i sæsonen, da han lige inden pausefløjtet reducerede til 1-3.

Kampens udfald var der ingen tvivl om af den grund. Esbjerg kunne let spille sig til chancer, og Söder havde for eksempel et skud på indersiden af stolpen i første halvleg.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen viste i pausen, at han ikke var urolig for resultatet, da han tog Rise ud. Det hænger sikkert sammen med, at Rise de seneste år har døjet med mange skader og derfor har godt af at blive sparet, når det er muligt.

Silkeborgs Frank Hansen, der har en fortid i Esbjerg, var i begyndelsen af anden halvleg tæt på at bringe lidt spænding tilbage i opgøret, men hans skud ramte stolpen.

Episoden var nærmest det eneste sindsoprivende fra anden halvleg. Et straffespark havde Silkeborg fortjent til sidst, men dommeren havde en anden mening.

Esbjerg hopper med sejren op på sjettepladsen - og vigtigst af alt: Esbjerg har nu otte point ned til en nedrykningsplads.