Investorer tog godt imod SAS-regnskab

Investorerne tog godt imod SAS' kvartalsregnskab. SAS-aktien lukker onsdag med en stigning på 12,36 procent på fondsbørsen i København efter et kvartalsregnskab med plus på bundlinjen.

SAS-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank mener, at det især er udsigten til, at SAS igen kan få gang i indtjeningen, der hiver aktien i vejret.

Tredje kvartal var ikke helt så slemt som ventet, og fremtiden ser også lysere ud, lyder det.

- For det første har der været spekulationer om, hvor galt det ville se ud. Der har været meget store prisfald i det kvartal, der er overstået. For det andet giver SAS nogle indikationer på, at den negative udvikling i indtjeningen slutter.

- Det er en indikation på, at SAS begynder at bevæge sig fremad indtjeningsmæssigt, siger Jacob Pedersen.

Luftfartsselskabet SAS kunne onsdag præsentere et samlet underskud for regnskabsårets første ni måneder på 380 millioner kroner, men SAS kom ud af tredje kvartal med et overskud på 613 millioner kroner. Desuden kan SAS fastholde forventningerne om et positivt resultat for hele året.

SAS varsler endnu en spareplan med milliardbesparelser frem mod 2017. Spareplanen vil blive fremlagt i forbindelse med årsregnskabet i december, lyder det fra SAS' topchef Rickard Gustafson.

Jacob Pedersen mener, at en stigning på over 12 procent er overraskende stor på baggrund af regnskabet.

- Set fra min stol er det et regnskab, som ligger meget tæt op af forventningen. Det trækker endda lidt ned, at de besparelser, som mange havde forventet ville blive præsenteret nu, først kommer om tre måneder, siger han.

Med dagens kursstigning koster en aktie i SAS nu 10 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip