IOC efter bomber: Rusland vil sørge for et sikkert OL

De seneste to dages bombeeksplosioner i russiske Volgograd får ikke den internationale olympiske komité (IOC) til at frygte for sikkerheden ved det kommende vinter-OL til februar i Sotji.

IOC-præsident Thomas Bach oplyser mandag, at han føler sig sikker på, at Rusland vil dæmme op for mulige terrorhandlinger.

- Dette er et foragteligt angreb på uskyldige mennesker og hele den olympiske bevægelse tilslutter sig fordømmelsen af den feje handling. Vores tanker er hos de pårørende og ofrene, fortæller Thomas Bach til IOC's hjemmeside.

- Jeg har personligt skrevet til Ruslands præsident, Vladimir Putin, for at udtrykke vores kondolencer over for det russiske folk samt vores tro på, at de russiske myndigheder vil levere et sikkert OL i Sotji. Jeg er sikker på, at alt vil blive gjort for at sørge for atleterne og andre deltageres sikkerhed.

- Desværre er terrorisme en global sygdom, men den må aldrig få lov til at triumfere. De olympiske lege handler om at bringe mennesker med forskellige baggrunde og trosretninger sammen og overkomme forskelligheder på fredelig vis.

- De mange støtte- og solidaritetserklæringer fra det internationale samfund gør mig sikker på, at budskabet om tolerance også vil slå igennem ved vinter-OL i Sotji, lyder det fra IOC-præsidenten.

Minimum 17 mennesker blev dræbt søndag, da en kvindelig selvmordsbomber sprængte sig selv i luften på en togstation i Volvograd. Mandag blev yderligere mindst 12 mennesker dræbt om bord på en bus, da endnu en selvmordsbomber slog til.

Vinter-OL foregår i badebyen Sotji ved Sortehavet. Legene begynder den 7. februar og foregår over to uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip