IOC fremlægger løn: Præsidenten får 1,7 millioner

Den internationale olympiske komité (IOC) har torsdag fremlagt størrelsen på hidtil hemmeligholdte lønninger og godtgørelser.

IOC opfordrer samtidig andre internationale forbund til at gøre det samme for at skabe gennemsigtighed om aflønningen af sportens ledere.

Det viser sig, at IOC-præsident Thomas Bach hvert år modtager en godtgørelse på 225.000 euro svarende til 1,7 millioner kroner.

De 14 bestyrelsesmedlemmer modtager hver 830 euro svarende til 6200 kroner per dag, de mødes i IOC-regi eller rejser på vegne af IOC.

Alle øvrige medlemmer modtager et beløb på godt 3100 kroner per dag, hvor de er optaget af IOC-arbejde.

Samtlige 102 medlemmer - med undtagelse af Thomas Bach - kan oveni godtgørelsen per arbejdsdag stikke 6470 euro svarende til 49.000 kroner i lommen om året.

Et af de forbund, der længe er blevet kritiseret for manglende gennemsigtighed er det internationale fodboldforbund, Fifa. Det vides ikke, hvor mange penge præsident Sepp Blatter og de øvrige topfolk i Fifa tjener.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip