IOC lover benhård dopingjagt ved Sochi-OL

Idrætsudøvere, der vil skyde illegal genvej til store præstationer ved vinter-OL i Sochi, gør klogt i at kigge sig over skulderen.

I hvert fald varsler den nye præsident for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, at antallet af dopingtest vil vokse med 57 procent i forhold til Vancouver-legene for fire år siden.

- Vi kan sige klart, at både med hensyn til kvantiteten og til kvaliteten bliver det det hårdeste antidopingprogram, vi nogensinde har haft ved olympiske vinterlege, siger IOC-præsident Thomas Bach ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Testene vil være endnu mere målrettede, og der vil være flere test før starten på konkurrencerne, for det er der, de fleste dopingovertrædelser finder sted, siger den tyske IOC-præsident.

I alt 1269 dopingprøver vil blive taget, før konkurrencerne går i gang, hvilket er over 400 flere end for fire år siden.

- Det er det bedste bevis på, at vi mener det alvorligt, for på den ene side skal du udtrykke en nultolerance-politik, og på den side skal du også følge det op med fakta, siger Thomas Bach.

Vinter-OL i Sochi afvikles 7.-23. februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip