Iraks hær er ved at indtage Tikrit

Irakiske sikkerhedsstyrker har indtaget dele af byen Tikrit, som kontrolleres af ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS), oplyser irakiske militærkilder.

Irakiske regeringssoldater, der støttes af shiamuslimske militser, gik onsdag ind i bydelen Qadisiyah i Tikrit.

- Vi gennemfører nu kamphandlinger for at rense bydelen Qadisiyah, siger en irakisk general, som ønsker at være anonym.

- Vi har fået kontrol over Tikrits militærhospital, som ligger tæt på sygehus, som ligger tæt på byens centrum. Men det er vanskelige kampe, da vi ikke står over for almindelige styrker, men snigskytter og minefelter. Så fremrykningen sker langsomt, siger generalen.

Iraks militær indledte en stor offensiv mod jihadisterne i IS for 10 dage siden. Over 30.000 regerings- og militssoldater deltager i offensiven, som er den største, siden IS erobrede store områder i Irak sidste år.

Både almindelige styrker og luftenheder deltager i offensiven, hvis hovedformål er at genindtage Tikrit.

De seneste dage er irakiske regeringssoldater, politistyrker og militssoldater rykket stadig nærmere Tikrit, som var Saddam Husseins fødeby.

Byen ligger i et overvejende sunnimuslimsk område 160 kilometer nord for Bagdad.

Tikrit har både stor strategisk og symbolsk betydning, og for den irakiske hær er byen

et springbræt for videre planer om at genindtage Mosul.

Tikrit blev indtaget af IS i maj 2014, da den ekstremistiske gruppe fik hjælp af militante irakiske sunnimuslimer, som kæmper mod den shiamuslimsk-dominerede regering i Bagdad.

Mens regeringsstyrkerne rykkede ind i Tikrit gennemførte IS flere angreb mod regeringskontrollerede områder i byen Ramadi i den vestlige del af af landet - deriblandt syv koordinerede selvmordsangreb. Mindst 10 blev dræbt og mindst 30 blev såret ved angrebene.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip