Iran beskylder for sexovergreb og indstiller pilgrimsfly

Iran beskylder saudiarabiske sikkerhedsvagter for et seksuelt overgreb på to iranske drenge, og regeringen i Teheran har af den årsag indstillet pilgrimsfly til Saudi-Arabien.

Det siger Irans kulturminister, Ali Jannati, mens forholdet mellem de to ærkefjender er yderst spændt på grund af konflikten i Yemen.

Her udkæmpes tilsyneladende en stedfortræderkrig mellem de to lande, da saudiarabiske kampfly bomber den shiitiske Houthi-milits, som tog magten i januar under beskyldninger for at være direkte styret og støttet af Iran - en påstand Iran delvist afviser.

De to iranske teenagere hævdes at være blevet udsat for et seksuelt overfald i forbindelse med en sikkerhedskontrol i lufthavnen i Jeddah.

- Indtil de skyldige bringes for en dommer og straffes, vil umrah-pilgrimsrejser være indstillet, siger Jannati til det iranske nyhedsbureau Isna.

Drengene var på vej hjem fra Teheran efter umrah, som kan udføres året rundt, bortset fra under pilgrimsfærden hajj - en af de fem søjler i islam.

Flere hundrede demonstranter gik lørdag i protest foran Saudi-Arabiens ambassade i Teheran på trods af et forbud mod offentlige demonstrationer.

Ifølge Jannati har saudiarabisk politi anholdt gerningsmændene og lovet af straffe dem, skriver Isna.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip