Irans udenrigsminister: Vi respekter international sejlads

Irans udenrigsminister understreger, at landet fuldt ud respekterer internationale rederiers ret til at sejle ugeneret gennem Den Persiske Golf.

Det siger Javad Zarif under en paneldebat i New York onsdag, dagen efter at skibet Maersk Tigris blev tilbageholdt af de iranske havnemyndigheder - angiveligt for ubetalt gæld.

- Den Persiske Golf er vores livline. Vi respekterer den international sejlads. For os er friheden til at navigere i golfen en selvfølge, siger han ifølge Reuters.

Ifølge A.P. Møller-Mærks er besætningen om bord på Maersk Tigris uskadt og "ved godt mod".

De iranske myndigheder tilbageholdt skibet, der sejler under Marshall-øernes flag, tirsdag, hvilket fik USA til at sende et militært fartøj til området for at overvåge situationen.

USA og Marshall-øerne har indgået en aftale, der indebærer, at USA "har fuld autoritet og ansvar for sikkerhed og forsvar på Marshall-øerne," hedder det på det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

Og det bekræfter Marie Harf, talskvinde for udenrigsministeriet onsdag.

- Jeg ved, at de har anmodet om hjælp, men jeg kender ikke til de nærmere omstændigheder, siger hun på en pressebriefing.

Relationerne mellem USA og Iran er inde i en vanskelig fase, hvor de to lande forsøger at finde en ny balancegang i forbindelse med bestræbelserne på at få en endelig aftale på plads omkring iranernes omstridte atomprogram.

Det amerikanske forsvarsministerium siger, at Den Iranske Revolutionsgarde i sidste uge "chikanerede" et handelsskib, der sejler under amerikansk flag.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip