Ironman: Dansker slutter året af med tredjeplads

Der er kun gået fem uger, siden 30-årige Michelle Vesterby fik en flot ottendeplads ved VM, da hun deltog i Ironman på Hawaii.

Alligevel formåede Michelle Vesterby sent søndag aften dansk tid at blive nummer tre i Ironman Arizona.

- Yes, nu er jeg klar til Kona! (VM på Hawaii), jeg slog den tidligere cykel-verdensrekord i Arizona med fire minutter, og jeg kom under de magiske ni timer

- Det kunne på ingen måde være en bedre afslutning på en helt fantastisk sæson, lyder det fra Michelle Vesterby i en pressemeddelelse.

Michelle Vesterby stillede op i et meget stærkt felt med cirka 50 professionelle kvinder, så der var ikke lagt op til en nem opgave.

- Jeg kom desværre ikke så godt fra start på svømningen, jeg havde svært ved at finde rytmen, og det blev aldrig en rar svømmetur.

- På cyklingen var jeg nødt til at jagte de to førende piger, og det var møghårdt, men betød til gengæld, at jeg cyklede ruten vanvittig hurtigt.

- Det kostede dog gevaldigt på løbet, jeg kunne både mærke den hurtige cykeltur, og VM for fem uger siden sad i den grad også stadig i benene, så selvom jeg egentlig følte mig frisk nok mentalt, så kunne benene bare ikke mere.

Michelle Vesterby har ikke flere konkurrencer i år, så hun kan nu koncentrere sig om at give kroppen ro og hvile og samtidig begynde at planlægge, hvordan hun i 2014 skal endnu tættere på en VM-sejr.

Michelle Vesterby debuterede som professionel ved Ironman i Arizona tilbage i 2011. Dengang fuldførte hun i tiden 9.11.23 timer. Søndag aften kom hun ind over målstregen i tiden 8.57.24 timer.

Jens Petersen-Bach, som tidligere på året vandt Ironman København, sluttede også på en tredjeplads og har derved sikret sig vigtige point henimod en kvalifikation til VM i 2014.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip