Ishockey-direktør: Færre penge er ikke forsvarligt

admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

764.000 kroner færre i støtte fra Team Danmark i 2015.

Ishockey-sporten var den største taber, da Team Danmark mandag satte tal på sin støtte til idrætsforbundene i 2015. I det kommende år vil ishockeyforbundet kun få fem millioner kroner i støtte.

- Vi mener ikke, det er forsvarligt at undvære de penge, siger direktøren for Dansk Ishockey Union, Enver Hansen.

Unionen har reageret på det og vil selv forhøje sit bidrag til elitebudgettet for at dække hullet, så det samlede budget ligesom i 2014 kommer til at være 11,3 millioner.

- Når Team Danmark ikke vil, må vi selv bidrage med ekstra penge. Ellers vil vi få endnu sværere ved at nå de resultater og udviklingsmål, vi har aftalt med Team Danmark, siger Enver Hansen.

Et af Team Danmarks argumenter var, at ishockeylandsholdet ikke har kunnet fastholde sin placering på verdensranglisten, hvor det er gået fra nummer 11 til 15.

Desuden har Enver Hansen fået en forklaring om, at Team Danmark i 2015 prioriterer de sommeridrætsgrene, der skal forberede sig til OL i 2016. Den accepterer han.

- Det er en holdning, vi er solidarisk med. Vi har jo vores næste OL i 2018, så forhåbentlig bliver der ekstra penge til os til den tid, hvis vi kvalificerer os.

Direktøren håber, at Team Danmark allerede om et år vil tilgodese ishockeysporten med større støtte.

- Vi kan se på det historisk, og Team Danmark har været parat til at bevilge os støtte, når vi skal forberede os til kvalifikationen til et OL, og det kan blive aktuelt allerede i 2016, siger Enver Hansen.

Det åbner Team Danmark-direktør Michael Andersen allerede op for.

- Vi vil kigge tingene an i 2015, og så er der en stor chance for, at vi vil fokusere vores indsats frem mod OL-kvalifikationen i august 2016, hvor NHL-spillerne også kan være med. Vi har en stor interesse i, at vi kommer til OL, siger Michael Andersen.

/ritzau/