Ishockeyforbund giver to danskere karantæne mod Rusland

Det danske ishockeylandshold har fået en noget uheldig optakt til onsdagens VM-kamp mod stormagten Rusland.

Først stod det klart, at danskerne ikke får lov at bruge hasteindkaldte Oliver Bjorkstrand, og onsdag formiddag har det internationale ishockeyforbund (IIHF) tildelt to af de danske spillere karantæne.

Det drejer sig om backen Jesper B. Jensen og forwarden Mathias Bau Hansen, som begge må tage plads på tribunen mod russerne.

Begge spillere blev efter tirsdagens kamp mod Hviderusland indkaldt til høring vedrørende tacklinger, som ifølge IIHF's disciplinærudvalg indebar høj skadesrisiko, men som ikke blev straffet undervejs i kampen.

Under høringerne erkendte landsholdsledelsen og spillerne selv, at tacklingerne burde have kostet en straf, men fastslog samtidig, at intentionen fra spillerne "på intet tidspunkt havde været at skade modstanderen".

Onsdag formiddag har IIHF så besluttet at tildele begge danskere en kamps karantæne.

- Vi accepterer dommen og præmissen for denne 100 procent, skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Afgørelsen betyder, at de to spillere må sidde over i den meget vanskelige kamp mod Rusland onsdag, men kan være tilbage på holdet til de tre sidste kampe ved VM.

Med en gennemsnitlig spilletid på næsten 22 minutter per kamp er Jesper B. Jensen en af de danskere, der har været mest på isen i Ostrava.

VM-debutanten Mathias Bau Hansen har måttet nøjes med mere beskedne 7.39 minutter i gennemsnit per kamp.

Onsdag morgen stod det klart, at heller ikke Oliver Bjorkstrand kommer med i Rusland-kampen.

Det hasteindkaldte talent når ikke ind i VM-lejren tids nok til at blive registreret indenfor den fastsatte frist på to timer inden kampstart.

Danmarks kamp mod Rusland begynder 16.15 onsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip