Isil-støtter varsler angreb på kirker i Libanon

Skrevet af admin

|

03/07/2014

Dagens topnyheder

En militant sunnimuslimsk gruppe, som har taget ansvaret for flere bombeaktioner i Libanon over det seneste år, varsler nu angreb mod kirker i landet.

- En særlig gruppe har fået til opgave at angribe kirker i det islamiske område Bekaa (østlige Libanon, red.) og i Libanon generelt for at rense områderne for deres kirkeklokker, lyder det fra gruppen Den frie Sunni-brigade i Baalbeck ifølge lokale medier.

Gruppen sværgede mandag troskab til Abu Bakr al-Baghdadi - lederen af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil), som over den seneste måned har stået bag en række blodige angreb i Irak.

Den frie Sunni-brigade i Baalbeck i Libanon menes at stå bag en række bilbomber og selvmordsangreb, som har ramt shiamuslimske områder og tilholdssteder for den libanesiske oprørsbevægelse Hizbollah.

Gruppen menes også at have forbindelse til syriske oppositionsgrupper, som kæmper mod præsident Bashar al-Assads styrker i Syriens borgerkrig.

Isil, der både kæmper i Syrien og Irak, erklærede søndag oprettelsen af et "kalifat", som er en henvisning til det regeringssystem, som ophørte med Det Ottomanske Riges sammenbrud for næsten 100 år siden.

I en lydoptagelse, der blev lagt ud på internettet, erklærede Isil, at bevægelsens leder er "kaliffen" og "leder af muslimer, hvor end de er".

Isil har et erklæret mål om at etablere en religiøs stat, som skal udbrede den fundamentale, sunnimuslimske udgave af islam, som Isil går ind for.

Militante oprørere fra Isil begyndte en storstilet offensiv i det nordlige Irak i juni, og flere byer og områder er siden blevet indtaget - blandt andet Iraks næststørste by, Mosul. Juni var Iraks dødeligste måned siden maj 2007.

/ritzau/dpa