Iskold svensker sender Islanders ud af NHL-slutspillet

09/05/2016

Så gik den ikke længere for Frans Nielsen og New York Islanders, der har overrasket mange iagttagere med en god sæson i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Efter et nederlag på 0-4 til Tampa Bay Lightning er holdet ude af slutspillet i NHL, hvor man ellers for første gang i 23 år avancerede fra første runde ved at besejre Florida Panthers.

Islanders havde inden opgøret tabt de forrige to indbyrdes møder i overtid, hvilket havde bragt dem bagud med samlet 3-1 i kampe. Og fra kampens start så det ud til, at newyorkerne havde lidt et knæk ved de smalle nederlag.

Efter svenske Victor Hedman havde bragt sit hold foran 1-0 i første periode, var det som om, at luften gik ud af det hårdtkæmpende Islanders-mandskab.

Det blev også 2-0 i løbet af første periode, før Florida-holdet udbyggede sin føring til 3-0 ved hjælp af et svirp fra brandvarme Hedmans forhånd.

Den svenske forward har i alt lavet fire scoringer og fire assist i de fem kampe mod Islanders.

I tredje periode scorede Tampa Bay endnu engang på en friløber mod målmand Thomas Greiss.

Frans Nielsen gjorde ikke det store væsen af sig i kampen. New York Islanders har i det hele taget haft det svært offensivt i serien mod Tampa Bay, hvor man kun har lavet en enkelt scoring i seriens sidste to kampe.

Dermed er den sidste dansker slået ud af NHL-slutspillet, der havde deltagelse af målmand Frederik Andersen fra Anaheim Ducks og altså New York Islanders' forward Frans Nielsen.

Ledelsen for det danske ishockeylandshold har holdt en plads åben for Frans Nielsen, hvis han skulle få lov af sin klub til at tage til ishockey-VM i Rusland efter sin NHL-exit.

VM er dog gået i gang, og det er tvivlsomt, om danskeren kan få fri til at spille.

I konferencefinalerne, der svarer til en semifinale, vil Tampa Bay møde vinderen af opgørene mellem Washington Capitals og Pittsburgh Penguins. Her fører Pittsburgh 3-2 i kampe. Der spilles altid bedst af syv opgør.