Islamisk Stat har henrettet knap 1500 i Syrien

Jihadisterne i Islamisk Stat (IS) har henrettet næsten 1500 mennesker i Syrien i de fem måneder, der er gået, siden gruppen udråbte et "kalifat", siger en overvågningsgruppe.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har dokumenteret, at 1429 mennesker er blevet henrettet siden juni, hvor IS oprettede et selverklæret kalifat, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen.

- Størstedelen af ofrene for Islamisk Stat har været civile, siger han.

Ud af det totale antal, som er blevet halshugget eller skudt under massakrer begået af IS, har 879 været civile - og over 700 af dem var fra al-Sheitaat-stammen.

Henrettelserne er sket i flere landsbyer i den østlige provins Deir Ezzor. Her ligger IS-militsen og al-Sheitaat, som tæller omkring 70.000 mennesker, i kampe mod hinanden.

- 63 af de dræbte var medlemmer af andre rivaliserende oprørsgrupper som den militante islamistiske Al-Nusra Front, der har bekæmpet IS i nord og øst, siger Abdel Rahman og tilføjer:

- Andre 483 henrettede var soldater fra regimet, mens fire andre var medlemmer af IS, som var blevet beskyldt for korruption og andre lovovertrædelser, tilføjer han.

I de seneste måneder er mange soldater, som er loyale mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, blevet henrettet, efter at IS har erobret stillinger fra regeringsstyrkerne i det centrale og nordlige Syrien.

- Mange er blevet halshugget, og deres lig er efterfølgende blev lagt frem på torve og centrale pladser til skræk og advarsel, siger Abdel Rahman.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip