Islamisk Stat har taget nordmand som gidsel

En norsk statsborger er blevet bortført af Islamisk Stat i Syrien, siger den norske statsminister, Erna Solberg, til NTB.

På et pressemøde onsdag aften oplyser statsministeren, at de norske myndigheder allerede i januar blev informeret om, at en nordmand i 40-års-alderen var taget til fange.

Ifølge NTB hedder gidslet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, og han har angiveligt været fange hos forskellige grupper, men alt tyder nu på, at han befinder sig i Islamisk Stats varetægt.

Kidnapperne kræver løsepenge for nordmanden, men det kan ikke komme på tale, lyder det fra Erna Solberg.

- Vi kan ikke, og vi vil ikke give efter for presset fra terrorister og kriminelle. Norge betaler ikke løsepenge. Det er et princip, vi ikke kan afvige fra i mødet med kyniske terrorister, siger hun til pressemødet ifølge NTB.

Hun tilføjer, at en løsesum kun vil øge risikoen for, at norske statsborgere fremover bliver taget som gidsler.

Det norske udenrigsministerium har nedsat en krisestab, som har arbejdet med sagen i længere tid. Både politiet og forsvaret har deltagere med i krisegruppen, skriver NTB.

- Krisestabens arbejde er fortsat i gang. Vi samarbejder med flere andre lande. Vi har også kontakt med forskellige aktører i regionen, som potentielt kan bidrage til vores arbejde i denne sag. Vores mål er at få vores statsborger hjem, siger Erna Solberg.

Hun kalder sagen "alvorlig og kompliceret".

En kinesisk mand blev taget til fange sammen med nordmanden.

Islamisk Stat har i sin netavis Dabiq trykt et billedet af de to gidsler klædt i fangedragter. I avisen hedder det, at gidslerne er "til salg", og der er anført et telefonnummer, hvis nogen vil betale løsepenge.

- Billederne, vi har set her til aften, ligner dem, vi har set tidligere. Nu er det en norsk familie, som oplever frygt og rædsel på vegne af en af sine kære. Så mere end nogensinde er det vigtigt at stå sammen og stå fast på det, vi tror på, siger Erna Solberg.

Hun understreger, at de pårørende bliver informeret om situationen løbende.

Der er ingen oplysninger om, hvor de to blev taget til fange, men på sociale medier oplyste nordmanden i januar, at han var ankommet til den syriske by Idlib.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip