Islamisk Stat indtager flygtningelejr ved Damaskus

Skrevet af admin

01/04/2015

Dagens topnyheder

Islamisk Stat har taget kontrol med store dele af den belejrede palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk. Det siger øjenvidner til Reuters.

- De angreb fra Hajar Aswad-området, og Nusra-krigere har sluttet sig til dem, de har svoret loyalitet over for Daesh, siger et øjenvidne.

Daesh er et andet navn for Islamisk Stat.

Yarmouk-lejren ligger i udkanten af den syriske hovedstad, Damaskus. Lejren har været fanget midt i kampe mellem syriske regeringsstyrker og oprørsgrupper som al-Nusra og Islamisk Stat.

En kilde fra den palæstinensiske befrielsesorganisation, PLO, bekræfter oplysningerne over for nyhedsbureauet AFP.

- Krigere fra Islamisk Stat indledte et angreb mod Yarmouk i morges, og de har taget kontrol med størstedelen af lejren, siger Anwar Abdel Hadi, der er leder af politiske anliggender for PLO i Damaskus.

Han tilføjer, at der fortsat er kampe inde i lejren.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har Islamisk Stat kæmpet mod nogle af de væbnede palæstinensiske grupper, der også bekriger den syriske præsident Bashar al-Assads styrker.

Observatoriet, som har base i Storbritannien, men følger situationen i Syrien nøje, siger, at der fortsat er sammenstød i lejren, og at Islamisk Stat nu kontrollerer nogle af hovedgaderne i Yarmouk-lejren.

Inden den syriske konflikt udviklede sig med hundredtusinder af dræbte, boede der op mod 160.000 palæstinensere i Yarmouk. I dag menes der at være omkring 18.000 tilbage.

Yarmouk-lejren har gennem et års tid været belejret af syriske regeringsstyrker. Det har medført betydelig mangel på mad, vand og medicin.

Selv om Yarmouk betegnes som en flygtningelejr, er det to kvadratkilometer store område ikke præget af telte og slum.

Det er et boligdistrikt i udkanten af Damaskus, og det er hjemsted for den største gruppe af palæstinensiske flygtninge i Syrien.

/ritzau/Reuters