Islamisk Stat meldes på tilbagetog ved Homs

Militante fra Islamisk Stat er på tilbagetog fra områder nord for den syriske by Homs, hvorfra de har søgt østpå efter at være blevet angrebet af rivaliserende islamistiske krigere, siger en overvågningsgruppe.

Islamisk Stat, der er udsprunget af al-Qaeda, har været på hastig fremrykning mange steder i Irak og Syrien - ofte uden at støde på nogen modstand. Derfor er et ethvert tegn på, at deres modstandere vinder terræn af betydning.

- Militsfolk fra Islamisk Stat trak sig tilbage fra deres hovedkvarter nord for Homs efter ordre fra deres leder, Abu Bakr al-Baghdadi, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som har et netværk af forskellige kilder i området.

Islamisk Stat har opgivet området, der er overtaget af al-Nusra Fronten, som er al-Qaedas officielle fløj i Syrien.

Både al-Nusra Fronten og vestligt støttede oprørsgrupper har kæmpet mod Islamisk Stat i Syrien, men de har mange gange tabt til gruppen, som har udråbt et islamisk kalifat i de områder, som er under deres kontrol.

Aktivister siger, at den syriske hær ofte undgår konfrontationer med Islamisk Stat, fordi terrorbevægelsen har svækket de rivaliserende grupper, der bekæmper Assads regime.

/ritzau/AFP